Anadolu Esmeri Geliştirme Projesi
Murat AKBULUT
Ziraat Mühendisi
..:: Sorular / Yorumlar ::..

Yazan : osman
Yazılış Tarihi : 8.02.2011
  Ben mantofonla güney doğu anadolu kırmızısını melezledim
onlarin buzagisi asiri verimli oldu herkeze tavsiye ederim
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : celal yıldırım
Yazılış Tarihi : 25.01.2011
  hem bir ziraatçi hemde bir üretici olarak MUSA beye kesinlikle katılıyorum. ne yazıkki stratejileri ve büyük projeleri belirleyenler konuya hakim değil. bi kere ülkemizde bölgelerin ekolojik şartlarına göre hayvan ırkları taşvik edilmeli. mesela çukurova bölgesinde holhtein yasaklanmalı desem mübala yapmış olmam. çünkü hayvan nazenin bi tür. sıcağa, sineğe vede hastalıklara aşırlı duyarlı. inanın ekonomik olmaktan çıkan hayvanlar oluyor. ayrıca yavru verimide düşük bi tür. yani türkiye şartlarında. eski hollanda kırması yerli hayvanlarımız bunlardan katbe kat iyiydi... yine söylüyorm söylediklerimi eleştirecek olanlar türkiyenin hayvancılık şartlarını genel düşünsün. öyle eleştirsin. aile tipi zayıf işletmelere holshtein uymazzz. (sıcak bölgelerde). hörmetler musa abi.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : musa elevli
Yazılış Tarihi : 15.03.2010
  merhabalar meslektaşım.
ben de bir zooteknist ziraat mühendisiyim. bir yem firmasinin satis departmaninda çalisiyorum. dolayisiyla sürekli üreticilerimizin ahirlarindayim. neredeyse ineklerin tamami holshtein. ben ise bir mondofon fanatigiyim. aralarindaki farklari ortaya koyup, mondofona geçerlerse neler kazanacaklarini anlatiyorum. bu ülkede damizlik sigir konusunda üreticilerimizden önce devlet büyüklerimizin, tarim bakanligimizin egitilmesi gerekmektedir. hala daha holshtein bizim ihtiyacimiz olan irktir diyen ziraat mühendisi büyüklerimiz var. ben kisisel olarak bu yola bas koydum. bir üreticiyi bile holshtein den vazgeçirip mondofona döndürebilirsem çok mutlu olacagim. bu konuda yapabilecegim bir sey olursa elimden geleni yapacagimi da bildiririm. iyi günler.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : volkan daşdemirr
Yazılış Tarihi : 5.02.2010
  öncelikle sizleri böyle bir ıslah çalışması yaptıgınız için teşekkür ederimm .umdugunuz gibi bol kazançlı ve verimi yüksek hayvanların yayılması için ıslah şart olmuştu .bizde köyde b. baş hayvan yetiştiriyoruz ama verim düşük ve kalite yok denecek kadar az .
Cevap vermek için tıklayınız...
 
<<   <   [1]   >   >>

Soru/Yorum eklemek için ilgili konuya gidiniz..

Copyright - Tar?m K?t?phanesi - 2007