İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
..:: Sorular / Yorumlar ::..

Yazan : Gülseren Oğer
Yazılış Tarihi : 1.05.2015 16:39:04
  Merhaba ben adini mum çiçeği diye biliyorum. Cicegimin bakımını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 14.09.2014 17:02:55 
Cevaplayan : Türkan  
Nette araştırırken tesadüfen yazınıza rastladım. Ev hanımıyım önlisans mezunuyum istanbul Beşiktaşta oturuyorum halk eğitim kurslarına devam ediyorum elsanatlarına ilgim var . Dokuma öğrenmek için 4 aylık bir eğitim aldım ancak yeterli olmadı belediyenin bir kursuydu ve bana uzak devam edemedim ancak evde dokuma yapmak istiyorum. Bunun için tezgahı yanlız başıma dokumaya hazırlamayı bilemiyorum bu anlamda yardımcı olacak bilen birine ihtiyaç duyuyorum ders almak istiyorum haberleşmek isterim  
 
Yazan : Ahmet Denizer
Yazılış Tarihi : 23.10.2013 19:39:10
  let bitki yetiştirme ışıkları belirtiğiniz gibi çok avantajlıdır.iç mekanda ışık görmiyen yerde 5metre yükseklikte 2metre genişlikte dikey bahce yapıyoruz .Buradaki iç mekan süs bitkilerinin fotosentaz yapabilmesi için 400ile 700 nm özelliklerinde ışığa ihtiyaçları vardır .Siz böyle bir let bitki yetiştirme lambası yapabilirmisiniz fiyatı ne olur.lütfen cevaplayın.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : nurgül
Yazılış Tarihi : 18.04.2012
  merhaba bizim ödevimiz var seralarad çiçek nasıl yetişir yardımcı olursanzı çok sevinirim
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 17.03.2012 
Cevaplayan : musa kışlı 
sormak istedigim ben seraya kademeli çilek dikicem hangi çilek dikicem bilgi verir seniz memlun olurum teşekürler

 
 
Yazan : şahin
Yazılış Tarihi : 24.02.2012
  Herkese Merhaba,
Arkadaslar, Bitki yetistirme lambalari; Kullanilacagi mekana ve bitki türüne göre farkliliklar göstermektedir.
Bizim 4 yildir bitki yetistirme lambalari üzerine yaptigimiz çalismalarimiz sonucunda, özellikle son 3 yili Led bitki yetistirme lambalarinin farkli isik renk spektrum ve dalga boylarinda (Kirkin üzerinde farkli kombinasyonlar olusturarak) yaptigimiz deneme ve testlerin sonucunda ulastigimiz dogru degerler olarak, herkesin genel bildigi gibi çiçekli ve meyveli bitkiler (Domates, Biber) için kirmizi agirlikli mavi renk takviyeli isiklar, yapraksi bitkiler (marul, ispanak) için mavi agirlikli kirmizi renk takviyeli isiklar oldugu öngörülmektedir.
tabii ki bu çok genel bir bilgi, örnegin domates çiçekli ve meyveli bitki olarak, ortalama 150 umol isik ihtiyaci varken, ayni özelliklere yakin çilek için, 1.5 - 2 umol isik gerekmektedir.
Yine Hiç isik almayan bir ortamda isik degeriyle, sera gibi belirli bir güçte isik alabilen ortamlarda ki isik degeri farkli olacaktir.
Bütün bunlarin ötesinde, Ülkemizde ne yazik ki, bitki yetistirme lambalari, özellikle led bitki yetistirme lambalari konusunda ciddi bir arastirma ve uygulama olmadigini gördük, uzakdogu ve avrupa kökenli bir çok üretici oldugunu düsündügümüz firmayla görüstük ve bilgi paylasiminda olmaya çalistik. Neyazik ki özellikle uzakdogudan gerçek üretici firmaya ulasmak bile zor, domatesle ilgili bir uygulama resmi göndermelerini istedigimizde, bize biber üzerinde ki bir çalismanin (nerede çekildigi belli olmayan) resmini gönderiyorlar. Biz domatesle ilgili bir resim gönderdigimizde, domateslerin fidan olarak bu kadar büyük oldugunu bilmiyorduk diyebiliyorlar.
Örnegin, LED Grow Lights for Hydroponics,Horticulture,Greenhouse,Seeding,Seedli ng,Farm,Flower Exhibition,Garden,Bonsai,Aquarium LED Light,Professional Grow Light Manufacturer gibi bir çok yerle görüsmelerimiz arsivlerimizde durmaktadir. Oralarda ürünlerle ilgili teknik açiklamalardaki degerlerin, özellikle isik dalgaboylarinin ve etkili çalisma alanlarindaki bilgilerin dogru olmadigini biliyoruz. Buna benzer yüzlerce websitesi var internette, isterseniz soyle bir irdelemeye çalisin sonucu görebilecekmisiniz.
Biz bu konuda 40'in üzeri kombinasyonda isik, renk spektrumu ve dalgaboylariyla denemelerimiz sonucu, kendi dogrularimiz çerçevesinde, ledleri epistar, edison, samsung, cree gibi led üreticilerinden ithal ederek, kendi profillerimizde led bitki yetistirme armatürlerini imal ediyoruz. Bu armatürlerimiz profesyonel seracilik alaninda bar seklinde olarak kullanilmaktadir.
Kendi ürünlerimize güvenerek, 2 yil garanti vermekteyiz. Bütün bunlara ragmen Led bitki yetistirme lambalari üzerine 3 yil gibi emek ve maliyetle edindigimiz bilgilerle ürettigimiz yerli imalat ve garantili armatürlerimiz karsisinda uzak doguda ne oldugu belli olmayan (Bir tutam kirmizi, bir tutam mavi led karisimi gibi) lambalar kullanmak isteyenlere kolay gelsin diyorum.. Hepinize selamlar, saygilar basarilar diliyorum.
36 watt: 175 $
80 watt: 300 $
40 watt, 100 cm bar: 150 $
50 watt, 120 cm bar: 175 $
100 watt, 240 cm bar: 300 $
Uygulamak istediginiz bitki türüne ve mekaniniza göre özel spektrum ve dalgaboyunda armatür degerlendirilecektir. istekleriniz için, 0.506.990 43 06 sahin.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : şahin
Yazılış Tarihi : 5.01.2012
  Bitki yetiştirme lambaları;

Iç mekanda bitki yetistirme "Yüksek Yogunlukta Isik Veren (HID)" isiklandirma ile yapilir. Iki tür yüksek yogunlukta isik vardir, Metal Halojenürler (MH) ve Yüksek Basinç Sodyum (HPS) ve her ikisi de farkli isik spektrumunu kapsar.
MH isiklar spektrumun mavi kismini üretir ve büyüme döneminde olan genç bitkilerin yani sira marul ve ispanak gibi yapraksi yesillikler için kullanilirlar.
HPS isiklar bitkilerin meyveleme döneminde kullanilirlar. Mahsul olarak çiçek veya meyve veren domates, gül gibi bitkiler için kullanilirlar.
Bir bitki, iyi ve yeterli isiklandirma olmadan, besini enerjiye dönüstürmesinde esas prensip olan fotosentezi yapamayacaktir. Bu sebepten iç mekanlarda olusturulan her yetistirme ortami için isik önemli bir faktördür.

HID Yetistirme Lambalari
Yüksek Yogunlukta Isik Veren (HID) lambalar iç mekanlardaki bahçelerin tamaminda ana isik kaynagidir. Bir HID lamba uygulamasiyla, bahçivanlar yetistirme ortamindaki sinirli miktardaki lümenle kisitlanmamis olurlar. HID isiklandirma ayrica iç mekan aydinlatmasi ile ilgili olarak günümüzde var olan en etkili kaynaktir. Bu lambalar ayni güce sahip enkandesen lambalarla karsilastirildiginda 4-6 kat daha fazla lümen/watt üretirler. Ampul büyüklükleri 100 ila 1500 watt arasinda degisir:
Bir HID lamba uygun bir sekilde eslestirilmis bir transformatör, kapasitör ve kimyasal bir karisimla dolu olan iç tüpe sahip bir ampulle çalisir. Temel olarak duvardaki prize ulasan bir kabloya sahip metal bir -balast ve ampule güç ileten bir duya baglanan bir kablonuz vardir. Ampulün etrafinda yansitici bir baslik vardir ve isigi bitkilerin üzerine yansitir. Yansiticilarin iç kismi beyaza boyanmistir ya da yüksek yansitici özellige sahip alüminyum veya parlak kromla kaplanir, bu 1970lerin diskolarinda oldukça revaçta olan lambalar gibi gözükür. Bazi yansiticilar ampulün içindeki sicak havanin odanin içine verildigi hava sogutmasina imkan verecek sekilde yapilir.
HID isiklandirma sistemlerinin temel sorunlarindan bir tanesi sonuç olarak bitkilerin hizli bir sekilde kurumasina neden olacak yogunlukta isi yaymalari ve dogal spektrumun tamamini verecek kapasitede olmamalaridir. HID lambalar insan teknolojisinin imkan verdigi ölçüde dogal isiga yakindirlar ancak dogal günes isigi hala daha dolu ve parlaktir. Bilinmesi gereken iki tür HID lamba vardir, Metal halojenürlüler ve Yüksek Basinç Sodyumlar.
HID isiklandirma sisteminin ampulün elektrik gücü miktari ve çesidi ile ESLESMESI GEREKTIGI unutulmamalidir. 600 wattlik bir HPS sistemi 1000 wattlik HPS ampulü çalistirmaz. Eger bir HPS sistem ise bir MH ampulü de çalistirmaz. Bu kisitlama daha fazla esneklik saglayan degisken ampullerin kullanilmaya baslamasiyla kolay hale gelmeye baslamistir. HPS degisim ampulleri sodyum isigi üretirler ve MH tesisatlarda kullanilmak üzere tasarlanmislardir. MH degisim lambalari Halide isik üretirler ve HPS tesisatlarda kullanilmak üzere tasarlanmislardir.

Metal Halojenürler (MH)
HID lambalarin iki çesidinden biri olan metal halojenürler daha dengeli bir spektruma sahiptirler. Bitkilere spektrumu en mavi ucundan baslayarak isik verirler, bu bitkiye baharin geldigi ve artik büyüme zamani oldugu mesajini verir. Genel olarak, Metal Halojenür isiklar çok fazla yaprak gelismesi istenen ve marul, ispanak, kabak ve otlar gibi gür olmasi istenen bitkilerde kullanilir. Ayrica büyümenin vegetatif asamasi için mükemmeldirler. Dallar arasindaki bogum araliklarinin sikligini arttirirlar ve bitkilerin daha sonra meyve ve çiçek gelisimini destekleyecek dal ve büyük yapraklar olusturmalarina imkan verirler.

Yüksek Basinçli Sodyum (HPS)
Yüksek Basinçli Sodyum (HPS) lambalar spektrumun hasat zamanindaki gün batimini andiran kirmizi/turuncu kismindan isik üretirler. Bitkiler bu tür isigi üreme süreçlerinde kullanirlar ve dolayisiyla HPS ampuller bitkilerin daha fazla meyve ve çiçek üretmesini saglarlar. Watt basina 97-150 lümen kapasitesiyle HPS isik MH’ye oranla daha fazla lümen üret
Cevap vermek için tıklayınız...
 
<<   <   [1]   >   >>

Soru/Yorum eklemek için ilgili konuya gidiniz..

Copyright - Tar?m K?t?phanesi - 2007