BAĞCILIKTA TERBİYE SİSTEMLERİ VE BUDAMA
..:: Sorular / Yorumlar ::..

Yazan : Bekir YILMAZ
Yazılış Tarihi : 31.05.2017 09:17:15
  ahşap bağ direği kullandığımdan direkler de kısa olduğundan direklere V ekleyemiyorun, 30 cm aralıklarla üstüste iki tel çekilmiş, bağ çubukları uzadıktan sonra tekrar yere doğru eğilerek üzümleri hava ve güneş alamaz hale getiriyor. ne yapmamı önerirsiniz bağ Adıyaman merkeze 8 km uzaklıkta. vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : Niyazi Fırtına
Yazılış Tarihi : 12.02.2016 14:18:39
  Budamada Bilazik alma nasil oluyor Resimli anlatim
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : Apelasyon
Yazılış Tarihi : 4.05.2015 12:55:31
  ASMANIN GÖZYAŞLARI
Belki çok yakin zamanda baglarda bu durumu gözlemlediniz. Belki de ilk defa duyuyorsunuz. Asmalar neden aglar, hiç düsündünüz mü?
Bagcilikta geç dönemde, gözlerin uyanmasina yakin ilkbaharda topragin belli bir sicakliga eristigi dönemde yapilan budama uygulamalari sonucu asmalarin kesim yerlerinde damla damla su akmaya basladigini görmüssünüzdür. Bu durum bag yetistiriciliginde bazen geç kalinmis bir uygulama olarak görülse de, bazi yörelerde meydana gelebilecek ilkbahar geç donlarindan koruma önlemleri içerisinde de degerlendirilebilmektedir. Nasil mi? http://apelasyon.com/Yazi/260-asmanin-gozyaslari
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : Apelasyon
Yazılış Tarihi : 20.02.2015 13:48:50
  Açıkçası bağcılık ülkemiz tarım sektörü ve ülkemiz ekonomisi açısından önemli bir alan. Üzümün ve bağcılığın doğduğu topraklarda yaşıyoruz bu nedenle BAĞCILIK ta çok iyi durumda olmalıyız. Gerçi her geçen gün iyi aşamalar kaydediyoruz. Bağcılığa da başlarken temelden sistemi oluştururken işimizi sağlama almalıyız. Bu nedenle de bağcılıkta terbiye ve budama çok önemli bir yer tutuyor. Açıklamalar çok iyi ancak farklı bakış açılarını da incelemek ve okumak lazım. Sultani Çekirdeksiz üzümde Terbiye sistemlerini ayrıntılı şekilde anlatan http://www.apelasyon.com/Yazi/12-cekirdeksiz-uzumde-terbiye-sekilleri yazımızı da okumanızın faydalı olacağını düşünüyoruz.
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 18.11.2013 01:23:44 
Cevaplayan : Ibrahim 
Hamur mayasi icirin
siseye 2su bardagi su koyun 1 tatlikasigi hamur
mayasi icirim 
Cevaplama Tarihi : 14.02.2014 17:20:25 
Cevaplayan : ali riza köse 
En yakın Eczaneye git inekler için ishal kesici toz ilaç varmış söyle o verecek. küçük paketler içinde toz var kullanma kılavuzunu oku kg oranına göre kaç paket içireceğin yazılıyor. 
 
Yazan : ahmet
Yazılış Tarihi : 13.01.2014 18:49:31
  turgutlunun koyundenim
sultaniye kuru uzum ureticisiyim
bagimin bir bolumu taban toprak
asmalarim cok kuvvetli ,cubuklar dip kismindan 3-4 goz acmiyor
budakta 8-13 goz arasi buduyorum,verim alamiyorumdonumde 400 kg uzum alabiliyorum ortalama taban yerden,digter kirtaban yerlerden ortalama 700 kg kuru uzum almama ragmen .neyapmaliyim bilemiyorum
uc telli v sistemi baglarim vede damlama sulama
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : MUSTAFA KUZUCU
Yazılış Tarihi : 2.02.2012
  SİTEYİ OKUDUM TEŞEKKÜREDERİM BEN KONYA ÇUMRA DİNEK KASABASINDAN MUSTAFA KUZUCU GECEN YIL İKİ DÖNÜM BAG DİKTİM KİLİS KARASI VE ALFANZO ÜÇ METRE ARALIKLA BEN BU BAGI NASIL BİR ŞEKİL VERMEMLAZIM BİLGİLENDİRİR SENİZ MEMNUN OLURUM SAYGILLAR
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : hüseyin
Yazılış Tarihi : 13.06.2011
  asmaya sekil veremediyseniz.
1 direk boylarini uzatirsiniz...
2 budamada göz az koyarak dipten patlama saglayarak tekrardan terbiye etme sansiniz var bu biraz verimde düsüklük olur ama istediginiz bag tegsisi saglamis olursunuz
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : bekir yılmaz
Yazılış Tarihi : 24.01.2011
  BEN YORUM YAPMAYACAĞIM ANCAK; 7 YAŞINDA BİR BAĞIM VAR KENDİM DİKMİŞTİM, BUDAMA YAPARKEN ACEMİLİĞİMDEN OLMALIDIR Kİ OMCALAR ÇOK UZAMIŞ 1,5 METRELİK DİREKLERDE ÜSTÜSTE İKİ TEL ÇEKMİŞ VE ÖYLECE BUDUYORUM. BUNA ŞEKİL VEREMEMİŞİM. SİZDEN İSTEĞİM ONA NASIL BİR ŞEKİL VEREBİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM . TEŞEKKÜR EDERİM. ADIYAMAN-HACIHALİL KÖYÜ.
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 20.09.2012 23:31:53 
Cevaplayan : hayri kotaran 
Sert kabuklu badem yaprak dökümünden itibaren yılbaşına kadar 20-30 cm derinliğe ocak başına 2-3 tane ekilmelidir. kışı toprak altında geçirmeyen çekirdeğin yeşeremeyeceğini unutmamalısınız. 
 
<<   <   [1]   >   >>

Soru/Yorum eklemek için ilgili konuya gidiniz..

Copyright - Tar?m K?t?phanesi - 2007