SIĞIR BESİCİLİĞİ - 1
..:: Sorular / Yorumlar ::..

Yazan : halil karadeniz
Yazılış Tarihi : 30.11.2011
 
Günlük yasama payi ve bir litre süt verimi için gerekli olan yem miktarlarinin hesaplamasina iliskin formüller bulunabiliyor.

Besicilikte: Günlük ......gr/ kg birim canli agirlik artisi için gerekli olan besleme programi için gerekli olan formülasyonu bulabilirmiyi.

ÖRNEGIN: Günlük 1,0Kg canli agirlik artisi için gerekli olan Kuru madde, vitamin, enerji vb. miktarlar ( Kaba yemlr, kesif yemleme miktarlari ve bunlarin kombinasyonlarini)
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : soner moran
Yazılış Tarihi : 24.09.2011
  Bu bilgiler genel olarak her sitede bulunabiliyor,önemli olan 1,4kğ canlı ağırlık artışı nasıl sağlanır.Önemli olan yem maliyeti düşürmek içinhangi ayda hangi yemden kullanılmalıdırki rantıbıl olsun.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : ALi Çetin
Yazılış Tarihi : 27.09.2010
  Verdiginiz bilgiler için cok tesekkur ederim ben hayvancılıga yeni baslayacağım verdıgınız bılgıler cok işime yarayacak eminim sadece bir konu hakkında bir sorum olacaktı, ben kapalı alanda baglı sıgır yetiştiriciligi yapmayı dusunuyorum besleme sürem ise kesime gelene kadar 8--10 ay olarak dusunuyorum benim 10 ay bakım halinde 1 sıgır ın bana maaliyeti ne olur onu soracaktım ( tabi sizin yazdıgınız gibi bir bakım )
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : murat
Yazılış Tarihi : 5.08.2010
  merhaba

bu faydali bilgileri bizlerle paylastiginiz için yapimcilara tesekkür ederim et besiciligi yapamayi düsünüyorum ilk denememi 5 -9 hayvan alarak yapmayi kisa süreli olarak pilanliyorum tavsiyelerinizi bekliyorum tesekkürler
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : GÖKSEL ÖZKAYA
Yazılış Tarihi : 21.07.2010
  çok faydalı bilğiler emeklerinize sağlık.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
Yazan : MUHARREM GÜNEL
Yazılış Tarihi : 18.07.2010
  iyi ve özlü hazırlanmış bir çalışma. tebrikler.
Cevap vermek için tıklayınız...
 
<<   <   [1] [2]   >   >>

Soru/Yorum eklemek için ilgili konuya gidiniz..

Copyright - Tar?m K?t?phanesi - 2007