Tarımda eğitimin önemi
Münir ÖZTÜRK
Ziraat Yük. Mühendisi

Değerli çiftçiler,

Çağımız enformasyon yani bilgi alışverişi çağı. Bugün dünyada nelerin olup bittiğini çeşitli yayım vasıtaları aracığığıyla hemen bir anda öğrenebiliyoruz. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, tarımsal teknolojiyi de büyük ölçüde etkilemekte ve böylece geliştirilen yenilikler ortaya çıkmaktadır. Bunları yapabilmemiz için de enformasyonla iç içe olan eğitime önem verilmesi gerekir. Artık tarımla uğraşanlar internet ortamında istedikleri bilgiye ulaşabiliyor, istedikleri kişi ve kuruluşlardan bilgi alabiliyor. Ayrıca VCD yada DVD ortamında hazırlanan eğitim görüntülerinden, artan TV programlarında yayınlanan tarımsal bilgilerden de yararlanılmaktadır.

Şimdiye kadar yapılan tarımsal faaliyetlerde, çiftçilerin eğitimi için çeşitli metodlar kullanılarak pekçok ürünlerden alınan verim önemli ölçüde artmış hatta katlanmıştır bile. Ayrıca çiftçilere yönelik yapılan yayım çalışmalarıyla verimin yanında bitki deseninde de değişiklikler olmuştur. Bütün bu oluşumlar teşkilatımız elemanlarının özverili çalışmaları ile gerçekleşmiştir.

Bitkisel üretimde; toprağın yapısı, iklim, yağış, tohumun cinsi ve kalitesi vs. hayvansal üretimde; hayvanın damızlık değeri, yemin kalitesi, barınakların teknik ve hijyenik özellikleri vs. gibi pekçok faktör verimliliği etkiler. Fakat bütün bunlardan başka önemli bir faktör daha var ki, onsuz hiç bir üretim yapılamaz. Bilgi... Bilgi en değerli sermayedir. Faaliyet gösterdiği konuda yeterli bilgiye sahip insan her zaman avantajlıdır.

Bilgiye ulaşmanın yolu eğitimden geçer. Yeni tekniklerden, son gelişmelerden yararlanmak için kendimizi eğitmeli, sürekli okumalı, dinlemeli, araştırmalı ve bilgi alış- verişinde bulunmalıyız. Bu nedenle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm tarımsal konularda eğitim ve yayım çalışmalarına Müdürlüğümüzün tüm imkanları kullanılarak sizlere hizmet vermek hem görevimiz, hem de bunun bilinci içindeyiz. Bu konuda başarılı olabilmemiz için sizlerin de bizlerle birlikte hareket etmesi gerekir.

Unutmayın ki siz bize bir adım yaklaşırsanız, biz size iki adım yaklaşırız.

Sağlıcakla kalın, ürününüz bereketli olsun.

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Henüz yorum eklenmemiştir. Yorum Eklemek için Tıklayınız.
Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007