SSD nedir. Faydası Nedir. Hangi SSD Alalım.

İyi Günler,

Solid State Drive - Katı Hal Sürücüsü olarak Türkçeye çevrilen depolama aygıtlarıdır. Bilgisayarlarda harddisklerin yerini almaya başladılar. Sistem bunlara kurulduğunda bilgisayarlarda acayip bir hız artış görülmektedir. Bizim kuruma 10 adet bilgisayar alındı. 3 tanesi Bilgi işlem odasına kondu ve Hdd yerine SSD takıldı. Açılıması ve kapanması 10 saniye sürmüyor. Ama diğer 7 bilgisayarlarda çalışmaya gittiğimizde farkı daha iyi görüyoruz. Bilgisayarınızda yavaşlama var ise ilk önce SSD almayı deneyin derim.

Kendi evimdeki bilgisayar hangi SSD'yi alayım diye epey araştırdım. Hepsinin fabrikasyon testlerine baktım. Sonunda fazla bir farkları yok diye en ucuzu diye HI-LEVEL marka olanı aldım. Almaz olaydım. Hemen geri iade ettim, Satıcı iyi biriymiş kabul etti ve paramı geri gönderdi.

Daha sonra Toshiba OCZ marka olanı aldım. Bu daha beter çıktı. Aldığım yerle görüştüm. Kendini çok bilmiş zanneden kişi geri almam dedi. Araya bayram tatili ve yıllık iznim girdiği için 1 ay geçmişti. Yoksa Tüketici hakem heyetine başvuracaktım ayıplı mal satıyorlar geri almıyorlar diye. Neyse elimde kaldı bu ürün.

Kurumumda kullanıdığımız bilgisayarda Corsair marka SSD bulunuyor. Bunun testleri mükemmel.

Benim tavsiyem kesinlikle CORCAİR marka olanıdır.

Toshiba kalitelidir diye biliriz ama OCZ olanı berbat.  Zaten Toshiba flash diskleri de çok yavaş okuma ve yazma yapmaktadır.

Bu ssdlerin benchmark testlerini yakında burda paylaşacağım.

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Henüz yorum eklenmemiştir. Yorum Eklemek için Tıklayınız.
Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007