Kinoa - Buğdayın Tahtını Sallayan Tahıl

Buğdayın Tahtını Sallayan Tahıl

Birkaç yıl önce ortaya çıkan süper besin, buğdayın tahtını sallıyor. Buğdaya göre 7 kat daha fazla gelir getiren bu tahıl, verimsiz, kıraç arazilerde bile yetiştirilebiliyor. İşte hem üreticinin hem de tüketicinin rağbet ettiği tahıl...

SÜPER BESİN OLARAK GÖRÜLÜYOR

Güney Amerika'da binlerce yıldır tüketilen kinoa, sadece birkaç yıl önce "süper besin" olarak görülmeye başlandı. GDO içermeyen, glütensiz olan kinoa, çoğunlukla organik olarak üretiliyor. Teknik olarak tahıl olmasa da, "tam tahıllı" bir besin olarak adlandırılıyor.

DAHA FAZLA KAZANDIRIYOR

Türkiye'de kinoa yetiştirilen bölgelerde çok iyi sonuçlar alındı. Uyum sorunu yaşanmazken, Türkiye’nin yüzde 80’inde hububat yetiştirilen her bölgede aynı ekipmanla yetiştirilebiliyor. Buğday ve arpadan 5 ila 7 kat arasında daha fazla kazandırıyor.

ÇÖLDE BİLE YETİŞEBİLİYOR

Kinoa bulunduğu iklim veya toprak koşullarına çok hızlı bir şekilde adapte olmaktadır. En olumsuz şartları dahi tolere edebilmekte ve bir şekilde hayatını devam ettirmektedir. Tarımsal niteliği olmayan topraklarda dahi yetişir, çok az bir su miktarıyla hayatta kalabilir. Dünyanın en az yağış alan bölgelerinden biri olan Sina Yarımadası'nda hiçbirşey yetişmeyen topraklarda kinoa yetiştirilebilmektedir.

PROTEİNDE ETLE YARIŞIYOR

Protein açısından en zengin, tüm amino asitleri içeren nadir bitkisel protein kaynaklarından biridir. Birçok antioksidan içerir. Genel olarak eksikliği çekilen mineralleri barındırır. Protein değerlerinin yanı sıra, lif, vitamin ve mineral deposudur.

Kaynak:www.ulusaltarim.com

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Henüz yorum eklenmemiştir. Yorum Eklemek için Tıklayınız.
Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007