Hayvancılığımızın geliştirilmesi
Ömer TAŞ
Ziraat Yük. Müh.

Hayvancılığı destekleme çalışmalarının devamı için öneminin bilinmesi besici açısından takip edilmesi gereken bir görevdir.

Hayvancılık faaliyetlerini yürütmenin, hem de devamını kesintiye uğratmadan başarıyla sürdürmenin önemi kavranmadan ilerleme imkansızdır.

Hayvancılık gelişsin diye 1734 sayılı Yem Kanunu ve 4342 sayılı Mera Kanunu çıkarılmış 1956 yılında kurulan Devlet Yem Sanayi özel sektöre öncülük etmiş, görevini tamamladıktan sonra devlete ait yem fabrikalarının tamamı özelleştirilmiştir.

Hayvancılık faaliyetlerini sürdüren, modern işletmecilik yapan özel şirketlerin Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerin danışmanlığına başvurarak saf ırk ve melez ırk hayvanlarla “daha fazla ürün nasıl elde edilir, nasıl ucuz hayvancılık yapılır”. Devletimizin hayvancılığa desteği nedir? vs. soruların cevabını alarak yaparlarsa; neticenin son derece başarılı olduğunu görecekler. Biz de standardı, kaliteyi ve istenilen karı yakalamış olacağız.

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Yazan : Ogün
Yazılış Tarihi : 27.08.2016 19:09:29
  13.000m2 arsa üzerine bir tesis kurmak istiyorum fakat bütcem yetersiz devlet destegi almam için ne yapmam gerek
Cevap vermek için tıklayınız...
Cevaplama Tarihi : 27.05.2015 15:11:46 
Cevaplayan : Hasan ÜNAL 
Kooperatif kurulmalı. Tarlaların işlenmesine yetecek kadar traktör ve ekipmanları ile tarlalar işlenmeli. (Şu an 60 traktörle yapılan işin 5-7 traktör ile yapılacağı gibi) Böylece giderler çok büyük oranda düşecek, ayrıca kooperatif sayesinde pazarlama kolaylığı, iç pazarda aracısız satış imkanına kavuşulacaktır.......
Önce önce önce, tarlalarin toplulastirilarak büyük parseller haline getirilmesi, köylerin birlestirilerek yasayan insanlar için (özellikle çocuk, genç ve orta yaslilar) bölge cazip hale getirilmelidir.
Su an yedigimizin % 60 indan fazlasini maalesef AB ülkelerinden ithal etmekteyiz. Sözde adimiz tarim ülkesi?!
Selamlar
0536 /587 52 38
------------------------

Soru veya Yorum Eklemek için Tıklayınız



Bu konuyla ilgili tüm soru ve yorumlar girmek için tıklayınız.



Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007