Fotoğrafların nerede çekildiğini harita üzerinde görmek ve bunun için en güzel program - Geosetter

Bir doğa yürüyüşüne çıkmışsınız, yol üzerinde güzel bir bitki veya tarihi eser kalıntısına rastlamışsınız. Hemen o anın resmini ölümsüz hale getirmek için fotoğraflıyorsunuz. Daha sonrasında bunu sosyal medyada yayınlayıp arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsunuz. Eğer telefonunuzun Gps özelliği varsa ve fotoğraf ayarlarınızda Coğrafi etiketleri kaydet gibi bir seçenek var ise ve açık konumda ise koordinatları fotoğrafların bilgileri içerisine kaydedilmiştir. Sosyal medyada yayınlama sırasında yeriniz otomatik olarak gösterilir.

İşiniz biraz daha profesyonel ise mesela ard arda resimler çekerek bunların nerelerde çekildiğini görmek istiyorsanız sizin için en güzel program GEOSETTER'dir.

Örneğin bir Mahkeme ile birlikte bilirkişi olarak keşfe çıktınız. Parsel sayısıda çok fazla. Hakim sizden raporda resim koymanızı da istiyor. Heyet ile birlikte ilerleyip, hem bu parselleri dolaşıp resim çekip ve hem de notlar almak zorundasınız. Çektiğiniz resimlerin taşınmazların nerelerinde çekildiğini, hangi yöne bakarak çekildiğini karıştırmamanız lazım. Eğer ki telefonunuz bir teknoloji harikası ise bu işler çok kolay, resimlerin hangi noktalarda ve taşınmazların hangilerinde, hangi noktalarında çekildiği sorun olmaktan çıkıyor. Resimleri istediğiniz gibi bol bol çekersiniz. Sonrasında resimleri bilgisayara aktardığınızda Geosetter ile açıp nerede çekildikleri harita üzerinde görülebilir. Ayrıca Kmz dosyaları ile de parsel sınırları harita üzerinde görülebiliyor.

 

Son aylarda bu program üzerinde harita gösterilmemeye başlandı. Ancak bu sorun çözüldü.

İlgilenen var ise konu altında yorum yazın. Programın kullanımı hakkında bilgi verme için konuyu hazırlayıp yayınlayacağım.

İyi günler.

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Henüz yorum eklenmemiştir. Yorum Eklemek için Tıklayınız.
Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007