Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru süresi 29 Şubat 2016 ya kadar uzatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 üretim yılına iliÅŸkin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) baÅŸvuru süresini uzattı. 2015 yılına ait ÇKS kayıtlarını yaptırmayan üreticilerin kayıtlarını yaptırmaları için 29 Åžubat tarihine kadar süre tanıdı. Bu süreye kadar  kayıt yapılabilecek.

Çks yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Çiftçi Kayıt Formu da değişmiştir. Bu değişiklik ile başvuru esnasında üreticiler Tarımsal Sulama Abonesi olup olmadıklarını beyan edip, eğer abonelikleri var ise son bir aya ait faturalarını sunmaları gerekmektedir.

 

önceki haber.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015 üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru süresinin uzatılması için düzenlemeye gidiyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Çiftçi Kayıt Sistemi YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından imzalanarak Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere BaÅŸbakanlığa sunuldu.

ÇKS yönetmeliÄŸinin ilgili maddesine göre, üretim yılına iliÅŸkin çiftçi baÅŸvuruları üretim yılının 30 Haziran tarihinde sona eriyor. Çiftçilerin bu tarihten sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamıyor.

Yapılacak geçici düzenleme ile 2015 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2015 tarihine kadar yapamayan çiftçiler söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 29 Şubat 2016 tarihine kadar yapılabilecek.

Kaynak: A.A."

Facebook'ta Yayınla>
Soru / Yorum Eklemek İçin Tıklayınız
..:: Sorular / Yorumlar ::..
Henüz yorum eklenmemiştir. Yorum Eklemek için Tıklayınız.
Ne? nedir? Nasıldır? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Copyright - Tarım Kütüphanesi - 2007